Besøg fra Rwanda

Skrevet af Pia
Kategorier: Gymnasiet

Besøg fra High School klasse fra Rwanda

For 2 ½ år siden var en 2.g klasse fra Vejlefjordskolens gymnasium på besøg i Rwanda. Besøget kom i stand i samarbejde med hjælpeorganisationen ADRA Danmark, og det blev et spændende møde med en anden kultur. En del af tiden blev anvendt til besøg på projekter, som ADRA har kørt eller kører i øjeblikket, og en del blev anvendt til andre oplevelser.

En af de største oplevelser for de unge var mødet med andre unge på Nu-Vision High School i hovedstaden Kigali. Det er en ret nyåbnet skole, som på få år er vokset til over 900 elever. Man kan kalde den en søsterskole til Vejlefjordskolen, da Adventistkirken står bag begge skoler. På Nu-Vision fik man anledning til både at overvære undervisningen og – ikke mindst – snakke med de unge studerende. De danske elever fandt ud af, at forskellen mellem dem selv og de rwandesiske unge egentlig ikke er så stor – man tænker på de samme ting og går op i de samme hobbies – og mobilen tjekkes flittigt begge steder!

Mandag 8. maj fik Vejlefjordskolen så genbesøg af en gruppe elever fra Nu-Vision High School. Besøget er igen kommet i stand formidlet af ADRA Danmark. De kom på besøg i nogle timer, hvor de blandt andet deltog i fælles leg og idræt med nogle af de danske elever, overværede nogle sprogtimer og fik orientering om Vejlefjordskolen og det danske uddannelsessystem. Endelig fik de også anledning til at snakke med nogle af Vejlefjordskolens egne elever, af hvilke en håndfuld faktisk oprindelig stammer fra Rwanda. Snakken gik livligt mellem eleverne, enten på engelsk – som i dag er Rwandas officielle fremmedsprog – eller på kinyarwanda, det lokale sprog.