Rejsegilde

Den 28.09.2017
Skrevet af Pia
Kategorier: Gymnasiet, Efterskole, Dagskole, HF

REJSEGILDE på Vejlefjordskolen – og HF i Hedensted kommune!

Et længe næret ønske for skolen er nu ved at gå i opfyldelse: Vejlefjordskolen er i gang med at bygge en ny stor ridehal! Vi glæder os meget til byggeriet af ridehallen bliver færdigt sidst på året 2017. I dag deltog alle lærere og elever i rejsegildet. Rejsegildet er noget forsinket, fordi vi gerne ville have godt vejr til begivenheden. Det har vi nu, og vi er kommet så langt med byggeriet, at taget er lagt på bygningen.

Indtil nu har både skolens efterskole- og gymnasieelever haft mulighed for at have deres egen hest i skolens stalde. Den nye ridehal giver os mulighed for at udvide vores hestetilbud, så det fremover ikke bare gælder efterskoleelever, men næste skoleår også grundskoleelever fra 7. klasse. Disse elever vil kunne vælge heste som valgfag, og de vil både få teoretisk og praktisk undervisning. Vi forventer, at en del lokale elever dermed også vil kunne få glæde af vores nye ridehal.

Samtidig opretter skolens gymnasieafdeling HF fra næste skoleår, hvor de nye regler på HF-området træder i kraft. Det bliver Hedensted Kommunes første og eneste HF-uddannelse. De nye regler for HF betyder bl.a. at elever kan optages på HF allerede efter 9. klasse. Vejlefjordskolen udbyder 3 såkaldte fagpakker, hvoraf den ene bliver ”Hest og natur”. Denne fagpakke er for så vel hesteinteresserede elever som andre, der er glade for naturen. Fagpakken er et godt grundlag for senere uddannelser veterinærsygeplejerske, skov- og landskabsingeniør eller jordbrugsteknolog. Og med vores gode faciliteter og smukke natur har skolen gode forudsætninger for en sådan HF-uddannelse. De kommende HF-elever vil kunne bo i skolens boafsnit eller blot være almindelige dagelever.