Nordisk Volleyball Weekend

Fra 12.01.2018 18:00 indtil 14.01.2018 20:00
Skrevet af Pia
Kategorier: Gymnasiet

Fredag aften blev skolen endnu en gang fyldt med mennesker. Der ankom nemlig busser fra Norge, Sverige og Finland, som var fyldt med forventningsfulde unge mennesker, der var klar til at spille noget volley. Vejlefjordskolen var nemlig værter for dette års Nordisk Volleystævne. Der bliver kæmpet Vejlefjord og de tre andre søster skoler i de andre nordiske lande. Efter bibelquiz og gudstjeneste kunne turneringen gå i gang efter solnedgang. Der blev kæmpet til den helt store guldmedalje i alle kampe, hvor hvert land spillede mod de øvrige lande. Hvert land stillede op med et pige- og et drengehold. Søndag blev turneringen seriøs. Der skulle spilles semifinale. De danske drenge kæmpede en brag kamp mod Sverige, som til sidst stak af fra de danske drenge og vandt semifinalen. Ved pigerne blev der også kæmpet, da de skulle spille mod Finland i semifinalen. Det var en tæt kamp, men til sidst vand Finland. Begge danske hold skulle nu spille om 3. og 4. pladsen. De første til at spille var drengene. De kom op mod Norge. Holdene fulgte hinanden hele tiden, men til sidst fik Norge overtaget. De danske drenge måtte derfor nøjes med en 4. plads. Pigerne derimod kæmpede hårdt mod Sverige. Tilskuerpladserne var fyldte med Vejlefjord elever og lærere, som gjorde hvad de kunne for at heppe. Vi skulle helt ud i 3. sæt før noget blev afgjort. Ida Petersen, 3. g og anfører, havde den afgørende serv og den var fejlfri. Danmark vandt 3. pladsen og fik en bronzemedalje. Det blev derefter tid til finalerne, som ved pigerne stod mellem Finland og Norge. Selvom Finland prøvede at kæmpe imod, vandt Norge stort. Ved drengene var det meget mere spændende. Sverige havde vundet alle kampe og stod til at vinde, men det ville Finland gerne teste. Der blev råbt, heppet, skreget og jublet i hele hallen. Efter 4 sæt vandt Sverige, men Finland spillede en brag kamp. Søndag eftermiddag var alle elever trætte og der blev hygget i aulaen og i Einstein, før gæsterne tog hjem. Tak for denne gang, vi ses næste år i Norge!