Global 10 i Det Hvide Hus

Skrevet af Pia
Kategorier: Efterskole, Dagskole

Vejlefjordskolens 10. klasse på besøg i Det Hvide Hus

Det er ikke tilfældigt, at klassen hedder Global 10, da rejsen kommer efter både en skitur til Norge og en studierejse til Paris tidligere på året. Rejserne er klimaks på et længere forløb af forberedelser, som giver eleverne et globalt udsyn i forberedelsen til at blive duelige samfundsborgere med styr på hvad de vil og hvordan de vil klare livet efter 10. klasse.

I Washington DC lykkedes det igen i år at få arrangeret et spændende besøg i Det Hvide Hus – noget der normalt kun tilfalder udvalgte amerikanere. En af Vejlefjordskolens lærere er amerikaner og har gennem sine kontakter arrangeret dette besøg. Eleverne blev også rundvist i Pentagon og i trykkeriet, hvor de amerikanske dollarsedler trykkes og kunne følge med i processen. Washington Zoos berømte panda bjørne, Holocaust museet og flere andre spændende museer med unikke samlinger blev også besøgt før turen gik til New York.

Elev Bianca Jenss fortæller: ”Jeg synes det bedste ved New York var Brooklyn Academy.” South Brooklyn Academy er Vejlefjordskolens venskabsskole. Global 10 besøgte skolen og oplevede en skoledag sammen med jævnaldrende fra South Brooklyn Academy, det har givet flere nye venskaber på tværs af Atlanten og har åbnet elevernes øjne for livet på en amerikansk skole. I den kommende uge følges besøget op af elever og lærere fra Brooklyn, som kommer på besøg på Vejlefjordskolen. De skal opleve, hvordan det er at gå i skole i Danmark og kommer ud og ser Jelling, Legoland og en stribe steder i København.

Dagene i New York var fyldt med indtryk. Hvad enten man syntes at Basketball kampen imellem Brooklyn Nets og Memphis Grizzlies, gåturen i solskin over Brooklyn Bridge eller Musicalen Aladdin på Broadway var det største, så var der store oplevelser for alle.
Elev Mette Jensen fortæller: ”Jeg kunne også rigtig godt lide, da vi var oppe i One World Observatory (som ligger på toppen af Manhattans højeste skyskraber). Vi kom der op til en rigtig smuk solnedgang, og fik en masse fede billeder derfra.” Videre fortæller hun: ”Det bedste ved turen var, da vi var ude og se Frihedsgudinden.” Bianca føjer til: ” Frihedsgudinden var meget større end jeg havde regnet med…”

Efter de mange indtryk skulle rejsen gå hjemover, men det satte en varslet snestorm en stopper for. Så i stedet for at rejse hjem om onsdagen måtte klassen vente helt til lørdag med at komme hjem. Det gav bl.a. mulighed for en tur til China Town og Little Italy og se flere spændende steder og tid til at spille basketball, svømme og slappe af på vandrehjemmet.

Eleverne oplevede også massedemonstrationerne imod våbenloven med tusindvis af mennesker på gaden. Alt i alt en rejse med mange spændende oplevelser, som har givet et godt indblik i den Amerikanske kultur.