FORSIDE bokse2

Der er bare sådan en hyggelig stemning på gymnasiet

Regitze Madsen fra Løsning begyndte i gymnasiet for 2 år siden. Hendes forældre opfordrede hende til at vælge Vejlefjord pga. skolens værdier, men hun var dog selv lidt bekymret, før hun begyndte i 1.g.

”Jeg var faktisk noget nervøs for, at de ville være ”for meget kristne”, og for at jeg ville føle mig udenfor, når der nu faktisk var mange af klassekammeraterne, der boede på skolen. Men man er kristen på en god måde her. Det går meget på fællesskab, at man er hjælpsom, at der skal være en god samlingskraft. Jeg har oplevet en meget nuanceret vinkel på mange ting og er blevet et mere fordomsfrit menneske, fordi jeg har set, hvad det vil sige at respektere andre, for det de nu er. Der er plads til alle holdninger her.”

Hun fortsætter: ”Og det var heller ikke svært at være dagelev. Introturen rystede os virkelig godt sammen, for alle var med lige fra 1.g til 3.g. Man ser hurtigt, at man er velkommen. Jeg har mange gange overnattet hos veninderne på skolen. Det er bare en fed mulighed. Desuden får jeg som gymnasieelev lov til at spise med uden at skulle betale for det. Man vil gerne, at dagelever skal kunne deltage i skolens liv, så man bare føler sig som en del af det hele.”

”Hvis man vil, kan man deltage i mange ting. Kor, volley, fodbold, ridning, fitness, svømning, alt muligt. Jeg har nu mest bare hygget med veninderne, gået tur i skoven og ved fjorden, mens vi snakker om fremtiden, om uddannelse, kærester eller hvis man har haft et problem. Jeg synes også, at det virker mindre stresset her, for man kender hinanden og alle lærerne. Det sker faktisk ret tit, at de tager kage med, eller skrællede gulerødder. Det giver bare en god stemning.”

”Lærerne er også gode til at lytte, når man har et fagligt problem. Derfor har jeg selv turdet at vælge matematik på A-niveau. Også fordi jeg ved, at vi elever er gode til at hjælpe hinanden.”