Kostpolitik

Målet med at formulere en kostpolitik er, at være med til at sikre trivsel og gode og sunde kostvaner for det enkelte barn.

Sund og varieret mad er sammen med motion en vigtig forudsætning for at sire det enkelte barns trivsel, såvel fysisk som psykisk. Desuden er det med til at forebygge sygdomme. Børn har brug for god og sund mad flere gange i løbet af dagen for at kunne deltage aktivt i hverdagen. Størstedelen af dagens mad spises ved hovedmåltiderne, men især for børn er mellemmåltiderne en stor del af den samlede mængde mad, hvilket betyder, det bliver vigtigt, at også mellemmåltidet bliver sundt og varieret.

Vi håber, at vi i samarbejde med forældre og forældreråd kan være med til at sikre det enkelte barn en sund og varieret kost. Via sund kost vil vi være med til at sikre, at det enkelte barn opnår en jævn forbrænding dagen igennem, sådan at barnet får overskud og energi til at indså aktivt i egen hverdag og får styrket evnen til læring. 

 

Praksis

Morgenmad: Børnehaven tilbyder morgenmad fra kl. 6.30-7.30. Vi serverer rugfras, havregryn, havregrød, minimælk og vand. I tilfælde af, at børnene ønsker anden morgenmad, opfordrer vi til, at der medbringes mad med fokus på sund kost som f.eks. grovbolle eller rugbrød.

Formiddagsmad: Børnehaven serverer formiddagsmad hver dag klokken 9.00-9.30. Maden består af frugt, brød, knækbrød, boller og lign.

Frokost/Madpakketid: Børnene spiser her deres medbragte madpakker ca. Klokken 11.00. 

Frugtposer: Børnene medbringer selv en frugtpose med et mellemmåltid, eller de må tage en mad fra madpakken. Dette plejer vi at spise mellem klokken 13.30-14.00. 

 

Fødselsdag: I kan vælge at holde børnenes fødselsdag hjemme eller i børnehaven. Dog tager vi kun hjem til hvert barn én gang i løbet af deres tid i børnehaven. Børnene holder fødselsdag gruppevis. Når vi fejrer fødselsdag i børnehaven, synger vi fødselsdagssang, råber hurra og børnene får en gave af børnehaven. Der må serveres kagemand med slik, men det skal være sådan, at vi er færdige med at spise slik når "festen" er forbi, - dvs. ingen slikposer. Ligeledes når vi er hjemme, ønsker vi ikke at tage slik med tilbage til børnehaven. Vi vil gerne have sunde alternativer!

Maddage: Når vi har maddage i børnehaven, tager vi hensyn til, at der serveres en sund, vegetarisk, varieret og mættende kost. Børnene tilbereder maden sammen med en voksen. Der vil af og til også blive lavet mad over bål.

Forældrekaffe: Forældrekaffe er på pause pga. corona. Vi har forældrekaffe i forbindelse med efterår, juleklip, påske, Sankt Hans.  

Særlige hensyn: Hvis der er børn, hvor der, af forskellige årsager, skal tages hensyn til kosten, så aftales dette med enten personalet eller lederen.

 
"Vi har SÅ meget mere at byde på!"
Se skolens andre tilbud