Optagelseskrav for HF

Optagelse på HF fra 9. klasse i 2017 og 2018

For at blive optaget på den 2-årige HF fra 9. klasse i 2017 eller 2018 skal du have afsluttet 9. klasse. Derudover skal du:

• Være vurderet uddannelsesparat. Det er en proces, der starter i 8. klasse.
  • Have modtaget prøveforberedende undervisning i 2. fremmedsprog (tysk eller fransk) i skolen eller undervisning på tilsvarende niveau i:
    • -9. klasse, hvis du søger optagelse til skoleåret 2017-2018
    • -9. klasse, hvis du søger optagelse til skoleåret 2018-2019
  • Have aflagt folkeskolens obligatoriske 9.- klasseprøver ved afslutningen af 9. klasse
  • Opnå mindst 4,0 i karaktergennemsnit fra de lovbundne prøver blandt folkeskolens obligatoriske 9.-klasseprøver

Du skal desuden have søgt om optagelse i direkte forlængelse af 9. klasse.

.

Optagelse på HF fra 10. klasse i 2017 og 2018

For at have retskrav på optagelse på den 2-årige HF i 2017 og 2018 skal du være vurderet uddannelsesparat og have søgt om optagelse i direkte forlængelse af 10. klasse. Derudover skal du:

• have afsluttet 10. klasse
  • have aflagt folkeskolens 10.-klasseprøve i fagene dansk, engelsk og matematik, både mundtligt og skriftligt i alle tre fag
  • have aflagt folkeskolens 9. eller 10. klasses prøve i fysik/kemi
  • have modtaget prøveforberedende undervisning i fransk eller tysk fra 5. til mindst 9. klasse, og have aflagt enten 9.-klasseprøve efter udtræk efter 9. klasse eller 10.-klasseprøve både mundtligt og skriftligt efter 10. klasse
"Uanset om du er til fodbold, fitness, IT, hest eller hvad dine interesser er, så kan vi tilbyde noget af Danmarks smukkeste natur"
Se vores tilbud og aktiviteter