Kom og se vores helt nye ride faciliteter

Lærer: Jane Drachmann

Heste2

Hestetilbud på Vejlefjord Efterskole og kostgymnasie/HF

Tag din hest med i skole eller få part på én af vores heste mens du går på efterskole, STX eller HF. Vi har alle de faciliteter der er nødvendige for at give dig og din hest et fantastisk ophold hos os.

Her har du rig mulighed for at dyrke din passion for heste samtidig med, at du får en god uddannelse. Hvis du har lyst til fællesskab og oplevelser sammen med venner og heste og samtidig ikke er bange for at holde på en møggreb, så er vores tilbud noget for dig. Vi har stor bredde i vores ridetilbud, der er noget til alle, lige fra hyggerytteren til den seriøse konkurrencerytter.

Hent en brochure her

2018 Hestebrochure

Vi har et splinternyt ridecenter og Danmarks bedste udsigt over fjorden

Faciliteter

• Stor lys ridehal med et godt naturligt lysindfald og lys ridehusbund
  • Rytterstue med balkon og udsigt over ridebanen
  • To store dejlige indendørs og udendørs vaskepladser til vask og opsadling
  • Mindre hal til longering og hesteluftning
  • Udendørs ridebane med verdens bedste udsigt over Vejlefjord
  • Naturskøn ridesti igennem skolens skov og ned til fjorden
  • Store folde i kuperet terræn med stråfoder ad.lib. om vinteren.

Fællesskab

• Godt rytterfællesskab med mange sociale aktiviteter
  • Undervisning med teori og praksis i hestens pleje, dressur, spring og horsemanship
  • Fælles hygge med ringridning, turridning og ponygames
  • Arrangementer ud af huset, fx udstillinger, stævner, messer og åbent hus på stutteri mm.
  • Foredrag af fx sadelmager og smed

Vi tilbyder undervisning i dressur, spring og horsemanship. Vi hygger os med ponygames, turridning, ringridning og badning med hestene. Vi ligger naturskønt ned til Vejle Fjord og er omgivet af skov og marker.

Vores engagerede personale består af: Hesteansvarlige Jane Drachmann, som er uddannet dyrepasser med heste som speciale og Træner 1 under DRF og DIF. Desuden Exam. berider Signe Hansen, som står for dressur og springundervisning og har mange års erfaring med undervisning af unge mennesker og uddannelse af heste, og hun rider selv på Grand prix niveau.

Hvis du har din egen hest med eller har part på én af skolens heste forventer vi, at du er ansvarsfuld og engageret og tager del i det praktiske arbejde, som følger med. Desuden har alle elever 4-6 weekendvagter om året, hvor man hjælper med at passe og fodre hestene.

Privatrytter med egen hest

Tag din egen hest med. Vi har plads til 13 privatheste. Prisen er incl. undervisning i dressur én gang ugentligt på tomandshold samt mulighed for springundervisning og deltagelse i staldens mange aktiviteter. Der er mulighed for at tilkøbe ekstra undervisning.

Opstaldning inkluderer: Brug af samtlige faciliteter, strøelse, kraftfoder, stråfoder ad lib., fold, ormekontrol to gange årligt og ormekur efter behov.

Partrytter på én af skolens heste

Her har du sammen med en anden elev part på én af skolens heste og du råder over den 3 dage om ugen. Du modtager undervisning i dressur og spring og kan deltage i staldens mange aktiviteter.

Efterskoleelever modtager også teoretisk undervisning.

Hyggehest

Hvis man vælger ”Hyggehest” har man ”hest” som valgfag og samvær med heste én gang om ugen. Det kan være alt lige fra hygge og strigling, til gåture og let ridning, alt efter hvad man har lyst og evner til.

Sikkerhed

Vi prioriterer sikkerhed meget højt. Alle vore elever, som har daglig gang i stalden, får et førstehjælps- kursus i begyndelsen af skoleåret. Alle skal ride med hjelm og bære ridevest under springning. Desuden kræver vi, at man bærer hjelm ved enhver håndtering af hestene, og vi har strenge retningslinjer omkring brug og telefon og headset.

”Hest” på efterskolen

Når man har ”hest” som valgfag på efterskolen, får man teoretisk undervisning i adfærd, anatomi, fodring og rideteori og praktisk undervisning i hestens pleje, opsadling, dressur, spring, og hvad der eller skal til, når man arbejder og hygger med heste.

Priser

Prisen for at medbringe egen pony er kr. 1400 pr. mdr. og for en hest kr. 1.500 pr. mdr. Priser inkluderer opstaldning, hø og halm. Dyrlæge og smed er for egen regning. Hestepart koster kr. 700 pr. mdr.

Hvis hesten skal stå opstaldet i ferier koster det kr. 90 pr. dag, incl. pasning

Hestene står på døgnfold, så længe vejret tillader det.