Dagene går bare alt for hurtigt på Vejlefjord Efterskole

Ingen dage er helt ens på en efterskole. For det første oplever vi nye ting med vennerne hver dag, og for det andet bliver hverdagen med jævne mellemrum brudt op, så der sker noget anderledes. Alligevel er der et grundskema for en dag på Vejlefjord Efterskole, som nogenlunde gælder de fleste dage. Men det er vigtigt altid at følge med på de elektroniske opslagstavler, som giver oplysninger om dagen i dag.

 

06.45  Så står vi op
Du har selv ansvar for at komme op og i bad. Men vi tjekker alligevel, om alle er raske og kommer i skole.
07.00

Morgenmad
Det er vigtigt at spise morgenmad og få en god start på dagen. Du kan vælge at spise meget sundt, hvis du fx vil undgå tilsat sukker. 

07.45

Første og anden lektion
Vi lægger vægt på, at du kommer til alle timer, så du bliver så god til fagene som muligt. Derfor fører vi fravær i hver lektion.

09.25

Morgensamling i Oasen
Her får vi dagens tanke. Måske synger vi en morgensang og får nogle vigtige oplysninger for dagen.

09.35

Pause
Slap af eller hyg dig i Oasen. Nogle gange spiller vi spil eller finder på noget andet hyggeligt sammen.

09.50

Tredje, fjerde og femte lektion
Nogle gange har du samme fag to lektioner i træk, så der er god tid til at fordybe dig.

12.10

Middagsmad
Middagsmaden foregår i kantinen. Der er varm mad til middag.

12.45 

Sjette, syvende, ottende og niende lektion
Nogle dage har du almindelige fag, men andre dage ligger dine valgfag og linjefag her over middag. Om fredagen får du fri kl. 14.15, så du kan nå hjem på weekend, inden det bliver alt for sent.  

16.00 

Pause
Her slapper du af, løber en lille tur, hygger med vennerne, spiller Fifa – tiden er helt din egen. 

16.30 

Vi gør rent og rydder op
Hver dag hjælper vi hinanden med at gøre rent og få ryddet op på skolen og i de andre bygninger. Hvis du er hurtig og gøre det godt, tager det sjældent en hel time.  

17.30 

Aftensmad
Det er vigtigt, at du spiser regelmæssigt, så selv om du lige har travlt med noget spændende, skal du møde op til aftensmad.  

18.00 

Lektie- og opgavecafé
Her hjælper vi hinanden med lektier og opgaver, så vi ikke kommer bagefter med skolen, men både får et fedt år med vennerne og et år, hvor vi bliver dygtigere til fagene.  

19.00

Sport og fritidsaktiviteter
Her går du til fodbold, volleyball, fitness, kor, art, makerspace, ridning, hænger ud med vennerne, ser film, spiller spil og meget mere…

21.15 Aftenservering
Vi mødes i spisestuen og får en lækker servering sammen med en hyggelig sludder om hvad dagen har budt på.
21.45 

Aftensamling
Vi snakker om dagen og planlægger de næste dage. Måske synger vi en sang, får besøg af en oplægsholder. Du kan møde præsten til en snak, hvis du får brug for det.

22.00

Ro på elevbygningerne
Vi går på elevbygningerne og gør os parate til at sove. Det er vigtigt, at vi får en god nats søvn. Så har vi det bedst og dagene går bare alt for hurtigt.