Ordblinde-HF på Vejlefjordskolen

Vores ordblinde-HF er et tilbud, hvor ordblinde er sammen med ikke-ordblinde i samme HF-klasse. I nogle fag og lektioner kører alle elever samme program, og i andre, f.eks. dansk og engelsk, kører de særskilt program. Det giver mulighed for særlig hjælp i mindre grupper. Vi planlægger programmet for de ordblinde således, at man enten kan gennemføre uddannelsen på 2 år eller 3 år efter behov.

Som ordblind får du derfor:

• En HF-uddannelse med samme niveau og kvalitet som en almindelig HF. Og med samme adgang til de mellemlange videregående uddannelser.
  • Adgang til læse- og skriveteknologi og digitale tekster i alle fag
  • Dansk og engelsk på små hold med særligt fokus på ordblinde-undervisning
  • Andre fag sammen med resten af HF-holdet
  • Lektiehjælp, både indlagt i skemaet og om aftenen
  • Mulighed for et 3-årigt HF-forløb, hvis der er behov for det
  • Forlænget tid ved eksamen efter behov
  • IT til alle eksaminer
  • støttetimer til f.eks. opgaveskrivning og eksamensforberedelse.

Hvis du bor på skolen som kostelev, har du desuden mulighed for hjælp og fællesskab hele døgnet – der er altid venner og voksne i nærheden.

"Uanset om du er til fodbold, fitness, IT, hest eller hvad dine interesser er, så kan vi tilbyde noget af Danmarks smukkeste natur"
Se vores tilbud og aktiviteter