Global 10 på Kanotur

Den 06.09.2019
Skrevet af Pia
Kategorier: Dagskole
Tags: bjælke2
Hits: 13472

Kanotur for 10.klasses dagelever 2019

Fredag d.6. september var 10.klasse på kanotur på Vejle Å. Der var afgang fra skolen kl.7:45 med vores elskede bus, og den skønne Erik. Humøret var højt, selvom det regnede, vi kunne dog have brugt lidt solskin. Miraklernes tid var ikke forbi.

Da vi ankom til Tørskindsvej, stoppede regnen. Kanoerne blev fordelt, og så var det bare afsted.

Vi var 6 kanoer afsted, med Karen, Julie og Sabine i front. Og Henrik, Astrid og Kristina som bagtroppen. For nogle var opstarten svær, det var nemlig ikke let at styre kanoen. Men dog gik der ikke lang tid, før alle fik fornemmelsen af, hvordan man styrede til højre og venstre. Mens vi sejlede, nød vi den flotte natur.

Turen var meget smuk, og man følte sig som en del af naturen. Pludselig stod der en ko, med sin lille kalv, ved vandkanten. Men der var også forhindringer på vejen, store træer der strakte sig over åen, så vi skulle dukke os. Lasse røg ind i dem, alle grinte.

Da vi var nået halvvejs, skulle vi spise vores madpakker. Vi bandt vores kanoer fast til broen, og Sabine valgte at hive i kanoen, mens Markus stod i den, så han væltede forover. Heldigvis faldt han ikke i vandet, men vi havde det sjovt. Lige bagefter faldt hun selv – karmaJ

Efter vi havde spist, skulle vi opleve historien bag stedet.

Historiske facts om Ravningbroen:

Ravningbroen var 760 meter lang.

Den blev bygget af vikingerne af Kong Harald Blåtand i året 980.

Broen går fra Ravning Enge ved Vejle Å, 10km syd for Jelling.

Broen er lavet af eg.

Den er blevet brugt til at komme hurtigere rundt i landet, med Kongens styrker.

Der har altid været meget fugtigt i området, derfor gjorde broen det lettere at komme rundt.

En bonde var i 1971 ude at pløje sin mark, da han opdagede nogle store egebjælker stikke op af jorden.

Arkæologer kom senere til stedet og undersøgte det, de fandt derefter ud af, at der havde været en gammel bro. Siden er et stykke af broen blevet genskabt, så man i dag kan se hvordan broen så ud førhen.

Ved siden af broen, er der et lille hus, som fungerer som et museum, hvor man kan læse noget om broen og området. Huset har været en gammel togstation.

Da vi var færdige med alt det historiske, gik vi tilbage til kanoerne for at sejle til Vingsted, hvor turen skulle afsluttes.

Under sejladsen var der forhindringer igen, og kampen om førstepladsen satte ind. Kristina og Astrid havde nu fået deres egen kano. De spurgte derfor, om de måtte sejle forrest. De fandt hurtigt ud af, at de var super hurtige til at sejle i kano og overhalede alle. Inden vi skulle have kanoerne op fra vandet, var der en meget lav bro, vi skulle under. Alle måtte lægge sig helt ned, for ikke at blive ramt. Da vi nåede Vingsted, blev kanoerne sat op i traileren, og vi gik ned til et underjordisk akvarium, hvor man kunne se direkte under åen. Desværre var vandet lidt grumset, og vi så ingen fisk.

På turen hjem, fik vi overtalt lærerne til at køre et smut forbi Mc Donalds. Det var en fantastisk afslutning på en dejlig tur.

Mange hilsner 10.Gd

"Vi har så meget at byde på - kom selv og oplev det!"
Se hvad vi har at byde på