Global 10 i USA

Global 10 i USA

Den 29.03.2017

Ved Vejlefjordskolen

Skrevet af Pia

Kategorier: Efterskole, Dagskole

Hits: 3330


Global 10 i USA

Lige før påske var højdepunktet for Global 10: Skolerejsen til USA med besøg i både Washington D.C. og New York. Turen begyndte i Washington, hvor det allerede ved ankomsten blev tydeligt, at sikkerhed fylder meget. Ikke bare i lufthavnen, men ved alle offentlige institutioner skulle man igennem metaldetektor og tjek af tasker. Det blev dog snart bare en rutine, der skulle overstås for at komme videre til spændende oplevelser. 
Den første morgen i Washington blev særligt speciel, fordi det var lykkedes for to af klassen lærere at få kontakt til statsministeren, Lars Løkke Rasmussen, der netop samme dag skulle besøge USA’s præsident i Det hvide hus. Han indvilligede i at mødes med Vejlefjord-klasserne foran Det hvide hus i forbindelse med sin morgenløbetur, og det blev en stor oplevelse for alle. Det blev starten på en god dag, hvor næste stop var selve Det hvide hus – en destination, som det kun er ganske få i verden, der får mulighed for. 
Med en sådan start var rejsen skudt godt i gang, og oplevelserne i hovedstaden spændte vidt med besøg til museer, monumenter og Pentagon; dog udfordret af silende regn på den planlagte rundtur med cykel. Med den oplevelse i rygsækken var alle klar til nye horisonter, og med bussen pakket gik kursen nu mod New Yorks skyline.
New York var en stor oplevelse med mange indtryk fra byen: Udsigten fra One World Observatory, shopping på Times Square, basketball og skolebesøg i Brooklyn, kirkeliv i Harlem, gåtur i Central Park blandet med udflugt til Frihedsgudinden, gåtur på Brooklyn Bridge, besøg i Chinatown, og på kunstmuseet MOMA. 
Det var en træt gruppe elever, der den sidste dag blev fragtet ud til JFK-lufthavnen for at flyve tilbage til Europa. Trætte og fyldte af oplevelser fra et spændende land.

Der er billeder fra turen på Global10's Facebook side