En af landets 52 dygtigste matematikelever er fra Vejlefjordskolen

Skrevet af Pia
Kategorier: Gymnasiet
Tags: bjælke2

Vejlefjordskolens gymnasium modtog i går meddelelsen, at en af skolens matematikelever er blandt de 52 vindere af Georg Mohr-Konkurrencen 2020. Vinderen er Mona My Frederiksen fra 3.g, som under konkurrencen arbejdede med opgaver, der i sværhedsgrad ligger ud over det, de møder i den daglige undervisning.

Mona var én ud af ca. 20.000 gymnasieelever, der i november deltog i første runde af Georg Mohr-matematikkonkurrence.  På grund af sin flotte besvarelse, blev Mona udpeget til Georg Mohr-Konkurrencens anden runde, hvor den store skare var reduceret til de dygtigste 1452 elever. Konkurrencen fandt sted i januar, hvor de deltagende elever arbejdede med svære matematikopgaver. Eneste tilladte hjælpemidler var skrive- og tegneredskaber. Der måtte altså hverken benyttes bøger, formelsamlinger eller lommeregnere.

Monas besvarelse i anden runde er nu blevet præmieret med et diplom og en invitation til et vinderseminar på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø sidst i februar. Seminaret er præmien for at være vinder af Georg Mohr-Konkurrencen og er således den festlige kulmination på hele Georg Mohr-forløbet. Vinderseminardeltagerne har her mulighed for at kvalificere til yderligere matematikkonkurrencer. I første omgang den Nordiske Matematikkonkurrence, der afholdes den 30. marts i alle de nordiske lande, og siden den Internationale matematikolympiade, som i år afholdes i Skt. Petersborg i juli.