Kanotur 2020

Skrevet af Pia
Kategorier: Gymnasiet, Efterskole
Tags: bjælke2

I den forgangne weekend blev der sejlet kano for alle pengene.

Omkring 60 elever var afsted og fik en god og lærerig weekend.

Fredag d. 11 september tog ca. halvdelen af 2.g og nogle elever fra outdoor linjen afsted mod Rørbæksø. Der blev de delt ud i kanonerne og sejlede lige så stille afsted mod deres næste destination. De sejlede langs Skjern å og 6 kilometer senere, ankom de til et bål og spisested nær Give.

Der blev sat telte op, og de fik gang i bålet, så de kunne lave noget mad efter den lange tur.

Senere hen på aftenen blev der hevet en guitar frem, og der blev lavet pandekager og varm kakao, i mens der blev sunget og hygget.

Da de vågnede næste dag, spiste de morgenmad, pakkede telte sammen og ryddede op efter sig. Klokken 13 ankom resten af eleverne, som havde valgt at tilbringe weekenden på skolen. Alle 60 elever fik mad og så sejlede de eller videre.

Kort før de skulle sejle igen, begyndte det at regne, heldigvis stilnede den hurtigt af. Efter 8 kilometer kunne man vælge at sejle videre eller tage hjem til skolen. Dem som sejlede videre sejlede fik yderligere 6 kilometer som bød på vand med en smule mere strøm. Alle kom helskindet igennem, dog var der en enkelt som var tæt på kæntring, men de fik heldigvis hurtigt rettet op og slap med en kano fyldt med vand.

Alt i alt var det en oplevelsesrig tur med mange gode minder at se tilbage på.

Der blev sejlet i noget af midtjyllands flotteste natur med det fedeste fællesskab. Undervejs på turen blev der både set køer, får, hjorte, isfugle og et par andre flotte dyr. Noget af det smukkeste var dog den kæmpe regnbue, der viste sig under en kortvarig regnbyge.