Sport på Vejlefjordskolen

Badminton

Badminton er en af sportsgrenene hos os. Der er fem baner i vores hal og der er plads til både de trænede og dem som spiller for sjov. Der er ikke badminton træning, men har du lyst til at spille er der mulighed for det.

Basket

Basketball er en elevstyret sport. Vi har to basketball baner i hallen og en udenfor som bliver brugt året rundt. Vores udenlandske volontører har ofte været med til at gøre basket attraktivt. De år hvor der er mange der spiller basketball tager vi også ud og ser kampe og spiller selv mod andre skoler.

E-Sport

Du kan melde dig til at gå til E-sport. Vi har et helt nyt E-sports lokale med fast setup af Gamer computere. I øjeblikket er de store spil hos os Counterstrike, League of Legends og Fortnight. Desuden er vores VR utroligt populært.

Fitness

Vejlefjordskolen har et af efterskolernes største og mest veludstyrede fitness lokaler. Du kan vælge at have fitness som valgfag (linie) to timer om ugen og desuden træne i fitness i din fritid hver eneste aften. Der er altid en lærer eller fitness instruktør til stede når fitness er åben. Man kan desuden tage DGI's fitness instruktør uddannelse 1.

Fodbold

Du kan vælge at have fodbold som (linie) valgfag to timer om ugen. Derudover kan du gå til fodbold om aftenen i vores idrætsforening. Vi har en tidligere landsholdsspiller, Jakob Laursen, som træner. Vi deltager i turnering med andre fodboldklubber i området og spiller kampe i hele udendørs sæsonen. Vejlefjordskolen har både pigehold og drengehold (U-17 og U-19).

Om vinteren byder vi på indendørs fodbold og futsal. Vi har to store indendørs stævner i vintersæsonen med mange hold fra andre skoler.

Kajak

Når vandtemperaturen og vinden er gunstig, sejler vi i kajak fra vores egen badebro. Du bliver undervist i sejlteknik og hvordan man redder sig selv og andre. Der er også mulighed for at lære at lave et rul i kajakken.

Kano

Det er super socialt at sejle i kano sammen. Vi har kanoer og der sejles fra egen strand på Vejle Fjord. Du kan lære padleteknikker og hvordan man bjærger mandskab og kano hvis nogen tipper rundt. Vi har en weekend, hvor vi tager på kanotur med alle der har lyst.

Løb

Der er masser af skøn natur omkring Vejlefjordskolen og mange elever løbetræner. Vi har to store løb, et i efteråret og et i foråret. Vejlefjordløbet er fredag inden efterårsferien og er et distanceløb med mange deltagere. I maj måned har vi Vejlefjord Trail Run, som er en rute igennem skov og mark, hvor løbere fra oplandet er inviteret. Vi deltager også i løb på andre efterskoler.

Mountainbike

Tag bare din mountainbike med på efterskole. Langs med Vejle Fjord er det fedeste terræn, hvis man kan lide at cykle i skov og bakker.

Svømning og Vandfitness

Vejlefjordskolens svømmehal giver god mulighed for at svømme og dyrke vandfitness. Svømmehallen er åben i vinterhalvåret. Om sommeren svømmer vi i fjorden.

Volleyball

Volleyball er en stor sport på Vejlefjord. Vejlefjord Idrætsforening har trænere til både piger og drenge. Der trænes to aftener om ugen og vi tager ud til turneringer både i udland og indland.

"Uanset om du er til fodbold, fitness, IT, hest eller hvad dine interesser er, så kan vi tilbyde noget af Danmarks smukkeste natur"
Se vores tilbud og aktiviteter