Global-10

Global-10 er en 10. klasse med mange spændende udfordringer, personlig udvikling og 2 udenlandsrejser (USA og en europæisk storby). Desuden er der mulighed for smagsprøver på gymnasieundervisning.

Global-10 kan bruges som adgang til videre uddannelsesforløb med tilbud om afgangsprøve i fagene dansk, engelsk og matematik. Samtidig giver den de unge et år, hvor de bliver rustet til voksenlivet, bliver kulturelt udfordret, samt får ny og spændende viden om innovation, udvikling, rejser, litteratur samt film og teater/musicals. Undervisningen er tematisk med følgende overskrifter:

• Ud i livet. Her arbejdes der med livet efter 10. klasse – f.eks. uddannelse, flytte hjemmefra, budgetlægning, løn, skat, forsikringer, skrive jobansøgninger, øve jobsamtaler.
    OSO-opgaveskrivning (obligatorisk selvvalgt opgave) og brobygning (til andre uddannelser) er også noget, der fokuseres på.
  • Ud af boksen. Under dette tema er der fokus på naturvidenskabelige emner. Der vil eksempelvis blive arbejdet med opfindelser, innovation, salg, service, økonomi. Eleverne kommer på ekskursioner til forskellige virksomheder, der netop arbejder med disse emner.
  • Ud i verden. Under dette tema arbejdes der hovedsageligt med forberedelse til studietur til USA. Eleverne arbejder med USA’s historie, monumenter og samfund. De vil blive præsenteret for både danske og engelske tekster. Endvidere arbejdes der med informationssøgning og viden om landet (lige fra klima, infrastruktur, religion og natur), så eleverne bliver godt rustet til den længere rejse med masser af oplevelser og viden. Når de kommer hjem fra turen, skal de fremlægge nogle af deres oplevelser for resten af eleverne på skolen.
  • Ind i fantasien Er et spændende tema, hvor eleverne bl.a. lærer at arbejde med film, manuskripter og/eller teater og musical – enten ved selv at opføre noget eller ved at overvære og referere et stykke.
  • Ind i litteraturen. Et tema, hvor eleverne bliver præsenteret for skriveværksteder, læsecafeer, filmforevisning (danske film og kortfilm), litteraturlæsning (noveller, lyrik, artikler og andet). Dette tema vil gøre eleverne klar til de skriftlige/mundtlige prøver i dansk, ligesom eleverne tager på en europatur til en af de europæiske storbyer, hvor de får set på landets kultur og samfund.

De 5 temaer vil ikke blive gennemgået i rækkefølge, men årets skolearbejde kommer til at fokusere på ét eller flere temaer ad gangen.

Gymnasieundervisning er et ekstra tilbud til de G-10 elever, der har planer om at tage studentereksamen. Der vil være 2-3 lektioner om ugen i gymnasiefag som psykologi, religion og/eller biologi, og undervisningen varetages af vores gymnasielærere.

"Vi har så meget at byde på - kom selv og oplev det!"
Se hvad vi har at byde på