Global 10 – en efterskole 10. klasse med fokus på hele verden

Du skal vælge Global 10, hvis du vil opleve verden og udvikle dig personligt sammen med dine venner. Desuden får du gode faglige udfordringer med smagsprøver på rigtige gymnasiefag. Vores 10. klasse ruster dig også til mange af de helt konkrete udfordringer, som voksenlivet stiller dig overfor. Undervisningen er tematisk og fører dig ind i spændende områder af livet og kulturen.

Global 10 på Vejlefjord Efterskole – det seriøse valg

Hvem sagde, at efterskole 10. klasse er spild af tid? Ikke her! I Global 10 bliver du klædt godt på til at tage afgangsprøverne i dansk, engelsk og matematik. Gymnasielærere giver dig gode faglige forløb i et eller to fag, så du bliver godt forberedt til at gå videre i gymnasiet, hvis det er det, du vil.

USA FrihedsgudindenOplev den vildeste studietur til USA og en Europatur til en spændende storby med kultur i særklasse

Før USA-turen bliver du godt kendt med landets historie og samfund, geografi og religion. Du bliver simpelthen bidt af USA og kommer aldrig til at glemme de unikke oplevelser du får sammen med dine venner. Efter turen skal du fremlægge nogle af de mest spændende oplevelser for klassen.

Life skills er bare sådan et fag, alle har brug for

I faget life skills lærer du vigtige ting om, hvad det vil sige at blive voksen og skulle tage en uddannelse, flytte hjemmefra, lave et personligt budget, betale skat, søge et job og gå til jobsamtale, hvordan man undgår quick-lån, finder en god forsikring og lever sammen i et parforhold. Bagefter vil du sige, at du blev bedre rustet til at blive voksen.

Virksomhedsbesøg giver dig en god fornemmelse for det virkelige arbejdsliv

I Global 10 kommer du på virksomhedsbesøg og får derfor en oplevelse af, hvad innovation, salg, service og økonomi betyder i det virkelige liv.

Slip fantasien løs

Igennem skoleåret kommer du til at arbejde med litteratur, teater og film, samt være med i skriveværksteder og læsecaféer, så du bliver helt klar til både OSO’en og de skriftlige og mundtlige prøver i dansk.

Brobygning giver dig et grundlag at vælge på

Du skal tage gode uddannelsesvalg, der passer til dig. Derfor få du en halv uges brobygning på en erhvervsrettet ungdomsuddannelse og en halv uge, hvor du skal prøve Vejlefjord Gymnasium. Hvert år vælger mange af vores efterskoleelever at fortsætte i vores kostgymnasium, fordi de er blevet glade for deres venner og de mange fritidsmuligheder, der ligger lige om hjørnet.

Fodbold billedeLinjefagene giver dig mulighed for at vælge efter din interesse

Du vælger også at gå på efterskole, fordi du kan dyrke dine interesser:

• Fodbold – hvis du er meget seriøs, eller hvis du bare elsker at spille bold med dine venner.
  • Ridning – hvis du tager din egen hest med på efterskolen. Ellers får du bare part på en af efterskolens gode rideheste. Og du bliver bedre til både spring og dressur.
  • Fitness – hvis du sætter dig mål, der passer lige til dig. Måske vil du udvikle dine muskler, måske bare tabe dig lidt eller få stramme baller.
  • Outdoor/adventure – udeliv på Vejlefjord Efterskole kan bare noget helt specielt. Lad vinden suse gennem håret i vores sejlbåde. Føl musklerne arbejde rytmisk i en kajak, der skærer gennem vandoverfladen, eller få suset af speedbåden, der bryder bølgerne på vej mod fiskepladsen.
  • Svømning – hvis du vil sætte nye rekorder eller bare få en bedre kondi.
  • Volleyball – hvis du vil opleve, at hele holdet skal yde sit bedste for at løfte sig.

"Vi har så meget at byde på - kom selv og oplev det!"
Se hvad vi har at byde på