GenereltLectio

IT & Teknologi

Elsker du computere og teknik? Og vil du gerne gå på en IT efterskole? Så er IT & Teknologi profilfaget helt sikkert noget for dig. Faget henvender sig til alle, der har interesse for robotter, computere, smartphones og apps. Vi har i undervisningen fokus på den teknologi, vi i det daglige er omgivet af. Undervisningen er delt op i forløb. Du kan vælge mellem følgende forløb:

it efterskole

Programmering med Arduino

Computere er overalt omkring os i form af ‘micro controllere’. De er i biler, mikroovne, tv, lamper, musikafspillere, alarmsystemer m.m.  I dette forløb skal vi lave forskellige projekter, hvor hjernen er den populære hardware prototype platform Arduino. Projekterne kan være alt lige fra sensorer til dataopsamling og styring af elektronik omkring os til spil og robotter.

Virale fotoprojekter

Elsker du også billeder? Alle kan tage billeder, men hvordan er det lige, at man fanger et billede, der får liv på nettet og bliver husket. På vores IT efterskole lærer du, hvordan man tager magiske billeder med rigtig komposition, lys, motiv og perspektiv. Bagefter bruger vi Adobe Photoshop til at beskære, redigere, retouchere og manipulere dine mesterskud. Brug din intuition og find din helt egen fotostil, uanset om det er med spejlreflekskameraet, GoPro hængende under en drone, undervandskamera eller mobilen, du altid har på dig.

Sikkerhed og hacking

I dette forløb skal det handle om sikkerhed på nettet, overvågning og beskyttelse af privatliv og personlige oplysninger. Derudover kommer vi til at udforske typiske fejl og svagheder i software, samt stifte bekendtskab med kryptografi. Har du kontrol over dine indstillinger på telefonen og på de sociale medier? Og hvordan undgår du, at dine apps overtager dit (privat)liv? Lær at bevare kontrollen på dette forløb. 

Webapplikationer

Flere og flere af de programmer vi bruger på computeren lever i en web browser. Moderne internetteknologier giver uendelige muligheder, men en god hjemmeside starter altid med en idé og et gennemarbejdet design. I dette forløb på vores IT efterskole vil vi parallelt dykke ned i at designe en hjemmeside, og programmere den i HTML, CSS og AngularJS.

Mobile apps

Hvis ikke det findes i en app - findes det ikke. Apps er blevet en fast del i de flestes hverdag, men at skabe en god app er en kunst, som kombinerer forståelsen af sine brugere, et stærkt koncept og teknisk snilde. Forløbet vil foruden vægt på konceptudvikling, målgruppe og brugervenlighed også give mulighed for at udforske nogle af de grænseflader, der er unikke for mobile enheder.

Internet of Things

Giv nyt liv til dine apparater og dimser ved at forbinde dem. I dette forløb forbinder vi de systemer, vi har bygget i de andre forløb og skaber noget helt nyt! Vi vil for eksempel kontrollere vores systemer fra en hjemmeside og sende data ud i skyen. IoT (Internet of Things) er kun lige begyndt, og du vil lege med på vores IT efterskole. 

"Uanset om du er til fodbold, fitness, IT, hest eller hvad dine interesser er, så kan vi tilbyde noget af Danmarks smukkeste natur"
Se vores tilbud og aktiviteter