Madkundskab

  Fitness og Lifestyle  

  Billedkunst

  Multisport

  Makerspace

  Drama og dans

 

Valgfag - noget at se frem til hver uge


Vælg et fag, som du ved, at du vil glæde dig til hver uge. På Vejlefjord efterskole skal du selvfølgelig blive så dygtig som muligt til alle de vigtige fag, så du også kan vælge uddannelse bagefter. Men det er en af de store fordele ved at gå på efterskole, at du også har et fagligt pusterum, hvor du bare gør noget, du har lyst til. Herunder ser du nogle få eksempler på valgfag, der kan blive udbudt på Vejlefjord Efterskole. Hen over året får du også mulighed for at skifte valgfag undervejs, så du prøver flere forskellige valgfag på et år. 

 

Billedkunst

Billedkunst

I faget billedkunst har du mulighed for at skabe dine egne kreative kunstværker. Vi arbejder med tegning og maling, med våde farver f.eks. akrylmaling og akvarel, og tørre farver f.eks. kridt og farveblyanter. Inspirationen henter du i lokalet, der har mange bøger, i naturen, i dig selv eller ved at se på, hvad de andre laver. Vi kan lave collager, arbejde med ler, linoleumstryk, med gips og andre materialer.

Teknikkerne i undervisning vil give en forståelse for teknikken og billedkompositionen i malerkunsten. Vi vil også kunne arbejde mere teoretisk med analyser af ”rigtige” kunstværker. Du skal være indstillet på, at undervisningen er bygget op som et forløb, der varer hele året. I første halvdel af året er undervisningen meget lærerstyret, så du får fat i de væsentligste principper. I foråret bliver der mulighed for, at du kan arbejde på egen hånd efter dit eget valg i relation til det, du har lært i årets løb.

 

      

HjemkundskabMadkundskab

 

Ung og sulten? - Så er det da vigtigt at kunne bikse et godt måltid sammen… Vi går i det grønne køkken og lærer at kreere forskellige retter fra bunden.

 

Du vil lære at følge en opskrift, men også at tænke kreativt i køkkenet. Vi kommer til at udfordre hinanden i både nemme, sunde og de mere komplicerede og mærkelige retter. Derudover vil vi arbejde med nogle af tidens populære desserter.

 

Lækker mad kræver en indbydende præsentation, og derfor vil vi også have fokus på den æstetiske præsentation og ikke mindst servering af maden. Udover det praktiske vil der være fokus på teori og hygiejne.

 

 

 

 

SoftballMulti-Sport + Træning

 

‘’I like to move it, move it’’ Til dem der elsker at bevæge deres krop, få sportslige udfordringer og kaste sig selv ud i forskellig fitness træning sammen med deres venner.

Vi deler året op i 4 forskellige temaer:

RUN LONGER - fun run, trail run, road run, o-løb. Energi til det hele.

GET STRONGER - styrke træning, power træning, cross fit. Pump up the volume.

MOVE FASTER - Boldspil, speed og agility. Basketball, netball, fodbold, rugby. Altid med bolden i hånden eller på foden.

WHACK IT FURTHER - Hit a home run. Alt med et bat eller en ketcher. Cricket, badminton, rounders, softball.

 

FitnessFitness/Lifestyle

 

Motion og kost er 2 ting, der har betydning for, at du fungerer optimalt.

I valgfaget fitness/ lifestyle tager vi fat i begge ting i praksis - for at forstå helheden. Viden, indsigt og instruktion kan blive dine bedste venner. Du lærer om træningsmetoder og om, hvordan du sammensætter kosten. Er der myter omkring protein?

Ligeledes tager vi fat i coaching omkring at tilrettelægge og gennemføre træning, der passer til dig. Vil du træne styrketræning, fitness som sport, eller idrætsrelateret træning til f.eks. fodbold, volley eller anden sport? Her bruger vi maskiner eller fri vægttræning, når man er øvet. Der er også mulighed for kredsløbstræning, løb og spinning samt at prøve vandfitness. Træningen kan sammen med træningsteori give dig adgang til at videreuddanne dig som styrketræningsinstruktør på Vejlefjordskolen (under DIF).

 

    

LEGO robot


Makerspace – hvis du har en opfinder i maven

 

Hvis du er interesseret i teknologi og gerne vil eksperimentere med 3D-printer, lasercutter, foliecutter, greenscreen eller Lego-robotter, skal du hoppe ombord i valgfaget ”Makerspace”, Vi kunne også have kaldt det ”Engineering”, for du bliver faktisk ingeniør på dit eget plan.

Her skal du fx løse et bestemt problem sammen med en gruppe venner: opfind en maskine, som kan sortere bolde af forskellige størrelser ELLER lav et elektrisk apparat, som kan få lys til at blinke efter dine håndbevægelser. ELLER lav en model af en bil, der har så lidt vindmodstand som muligt. Kun fantasien sætter grænser for det, du kan lave. Og hvis du bliver bidt af den slags udfordringer, er makerspace også åbent på udvalgte tidspunkter om aftenen.

 

 

TeaterDrama og dans

 

Kan du også godt lide at lege og være fjollet? Så kan du alt det der skal til at have drama/dans...

Vi skal bruge vores krop til at danse og spille teater og måske endda synge... Vi skal være sjove og opfindsomme i teatersport/impro, lidt som i “rundt på gulvet” og vi skal være alvorlige og seriøse i monologoer og repliklæring.

Så går du rundt med en lille performer i maven, så slip den fri i drama/dans-faget på efterskolen. Jeg vil personligt love at man kommer til at grine til hver time, hvis ikke med de andre, så af sig selv”

 

 

Book et opkald